Goed en liefdevol

Vroeg of laat krijgen we allemaal met zorg te maken. Daarom willen we goede en liefdevolle zorg waarin onze inwoners centraal staan. We vinden het normaal dat familie, buren en vrijwilligers elkaar helpen. Als dat niet lukt staan professionele medewerkers klaar met hulp die zo dicht mogelijk bij huis wordt georganiseerd.

Inwoners van de Noordoostpolder blijven het liefst zo lang mogelijk in hun eigen wijk of dorp wonen. We zetten daarom in op het bouwen van meer aangepaste woningen, woonvormen waar ouderen en mensen met een zorgvraag bij elkaar kunnen wonen en woonvormen die mantelzorg vereenvoudigen.

Zorg en ondersteuning moet voor iedereen beschikbaar en betaalbaar blijven. We nemen als gemeente een strakke regie op het toewijzen van zorg en ondersteuning. We kijken kritisch of de zorg en ondersteuning die wordt gegeven noodzakelijk, passend en effectief is. Wanneer zorg en ondersteuning nodig is, moet het snel beschikbaar zijn en van goede kwaliteit.

Het nieuwe gezondheidsplein moet een centrale plek innemen als het gaat om de gezondheidszorg in de Noordoostpolder. De gemeente zorgt ervoor dat er een breed aanbod beschikbaar komt binnen het gezondheidsplein passend bij de zorgvragen van onze inwoners.