André Kromkamp

Wie ben je?
Mijn naam is André Kromkamp, geboren in 1976 (26-12) te Oldeholtpade (van origine dus een fries)  en alweer meer dan de helft van mijn leven woon ik in Emmeloord. Ik ben getrouwd met Marian en wij hebben 2 dochters. 


In mijn vrije tijd zit ik graag op mijn fiets (gravel- en mountainbike), loop graag hard of wandel een stuk, sta ik graag op de ski en volg veel sport. Dit doe ik het liefst langs de zijlijn van mijn dochters (hockey de Meeuwen en voetbal bij Flevoboys/girls) en anders op de tv.


Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk als strategisch adviseur economische zaken bij de gemeente Urk. In deze rol ben ik o.a. verantwoordelijk voor strategische vraagstukken over wat speelt op economisch gebied voor de gemeente Urk. Het ontwikkelen van het lokale economische beleid, maar ook rekening houdend met de ontwikkelingen in de regio (buurgemeenten, provincie Flevoland en de regio Zwolle), subsidies (Leader) en contactpersoon voor de nutsbedrijven zit ook in mijn functie.

Ik ben sinds 2019 burgerraadslid en zit in de commissie Woonomgeving.


Wat wil je in Noordoostpolder veranderen?

De Noordoostpolder is van oudsher een agrarisch gebied, waarbij ook gepionierd mag worden. Laten we dan ook de kansen grijpen die in de geest van die ontwikkeling liggen.

We kunnen niet om verduurzaming heen, maar daarvoor zijn veel verschillende mogelijkheden. We hoeven onze ruimtelijke polder niet verder vol te zetten met windmolens en goede agrarische gronden gebruiken voor zonneparken. Ruimte voor groen kan samen met de agrariërs en natuurbouwers en inwoners gerealiseerd worden.

Fijn en betaalbaar wonen voor iedereen. Dit kan in Emmeloord, de dorpen maar ook in het buitengebied. Emmeloord als centrale punt van de Noordoostpolder met haar winkelcentrum, voortgezet onderwijs, culturele voorzieningen en een plek waar we samen een biertje kunnen drinken.

In de Noordoostpolder ook het bedrijfsleven laten doorgroeien en daarmee zorgen voor werkgelegenheid op alle niveaus.

De recreatiemogelijkheden in de Noordoostpolder de ruimte geven om voor onze eigen inwoners en van buiten gastvrij te zijn en zo op een plezierige manier te kunnen genieten van vrije tijd.

En dat alles met een goede/veilige verbindingen via weg en openbaar vervoer.

Het is in de Noordoostpolder fijn wonen en dat moet zo blijven. Zoiets doen we samen!