Henri van Ulsen

Provinciale Statenlid

Opgegroeid in Swifterbant en samenwonend met mijn vriendin en 7 kinderen in het buitengebied van Nagele - midden in de polderklei ben ik van de schouders er onder, niet zeuren maar doorpakken. Bouwen aan de toekomst thuis, op mijn werk en in de politiek. Met een reflecterende blik op het verleden samen aan de slag voor de klus van morgen.
In mijn vrije tijd gaan de handen uit de mouwen. Op onze woonboerderij verbouwen wij zowel binnen als buiten diverse gewassen en wordt er met regelmaat gebouwd aan mooie uitdagende projecten.

Vanuit ruim 20 jaar - als IT-manager bij de gemeente Lelystad - heb ik ruime ervaring binnen de overheid. Aan vele grote veranderprojecten binnen de lokale overheid heb ik sturing mogen geven. 

Met beide voeten in de polderklei sta ik voor de vraagstukken die de polders van Flevoland bezig houden. De leefbaarheid in onze dorpen en in het buitengebied is van groot belang. Ook het behoud van ons landbouwgebied, daar is onze immers polder voor neergelegd, is van groot belang voor al onze agrariërs, toeleveranciers, onderwijsinstellingen en kennisinstituten die allen hier een boterham aan verdienen. Dit mag en kunnen we zomaar niet overboord zetten door hier een andere bestemming aan te geven!

In de provinciale politiek zet ik mij in op twee gebieden; landbouw en klimaat. Belangrijke thema´s voor ons gebied als het gaat over het stikstofdossier, verduurzaming van de landbouw, bodemdalingsgebieden maar ook onderwerpen zoals klimaatdoelen (RES – regionale energie strategie), zon op dak/land, windmolens, geothermie, waterstof, en andere nieuwe vormen van energieopwekking.

Heb jij vragen, opmerkingen en/of andere zaken die te maken hebben met provinciaal beleid neem dan gerust contact met mij op.