Tom Vereijken

Wie ben je? Tom Vereijken

Ik ben geboren in Terborg (1960) en getrouwd met Ingeborg. Sinds 1989 wonen we met veel plezier in Rutten. We hebben twee dochters, die inmiddels aan het uitvliegen zijn. De laatste jaren zijn we met vakantie graag met de hele familie in Lorgues, Zuid Frankrijk, waar we een huisje huren om te genieten van het weer, de zee, de markt, en natuurlijk de Franse keuken!

Wat doe je?
Ik ben opgeleid als watertechnoloog, en startte mijn werk bij Bierbrouwerij Bavaria. Daar leerde ik wat no-nonsense aanpak is, en ben er ook zes jaar gebleven. In de jaren erna reisde ik voor Paques BV (Balk) meer dan 20 jaar de hele wereld over, om waterzuiveringen te ontwerpen, op te starten, troubleshooten en later ook te verkopen. Ik ben eigenlijk steeds naast mijn werk blijven studeren, tot ik daar in 1999 écht klaar mee was, met het MBA-diploma van Universiteit Nijenrode op zak. Sindsdien ben ik actief op wat breder terrein, tegenwoordig op een adviesburo voor duurzaam watermanagement op de WaterCampus in Leeuwarden.

In 2014 werd ik door een mede VVD-er aangesproken: waarom ben je eigenlijk niet actief met water voor je eigen polder? Ze had gelijk, en sindsdien ben ik namens de VVD bij het Waterschap Zuiderzeeland aan de slag.

Wat wil je in het Waterschap bereiken?
Het Waterschap zorgt voor de afvalwaterzuivering, maar ook voor voldoende, schoon water in de polders, en -niet onbelangrijk- voor veilige dijken. In het Algemeen Bestuur is er de VVD fractie veel aan gelegen om deze taken zo doelmatig mogelijk uit te voeren tegen acceptabele belastingtarieven.

De afgelopen jaren ben ik in het Dagelijks Bestuur verantwoordelijk voor financiën en waterveiligheid. Het Waterschap is financieel gezond, en ik richt me erop dat dat ook in de toekomst zo blijft. Want de provincie groeit, en ook klimaatverandering zorgt voor extra werk.

Zo hebben we alle dijken in Flevoland inmiddels getoetst op nieuwe veiligheidsnormen en zijn begonnen met een flink project om de IJsselmeerdijk te versterken: op een innovatieve manier en tegen de laagste kosten.

In de Flevopolder is er altijd waterwerk. Ik zet mij er graag voor in! Wil je meer weten, bel/mail me gerust: 06-53 82 71 10 of gebruik tom.vereijken@gmail.com.