Jelmar Halma

Wie ben je?

Mijn naam is Jelmar Halma, 43 jaar en woonachtig in Marknesse. Ik ben getrouwd met Nannette en heb 4 kids. Op dit moment woont er ook nog een pleegzoon bij ons in huis. 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Op het Emelwerda College in Emmeloord en het Berechja College op Urk werk ik als adviseur bestuur & directie. Deze functie bevat een breed palet aan taken: o.a. beleidsadviezen, privacy officer, kwaliteitszorg en subsidies. Deze functie is extra leuk, omdat ik vroeger ook als leerling op het Emelwerda College heb gezeten.

Naast mijn betaalde baan, ben ik elk weekend te vinden op het voetbalveld bij SVM. Op dit moment ben ik bestuurslid (jeugdzaken), maar ben ook jaren coach geweest.

Wat wil je in Noordoostpolder veranderen?

De Noordoostpolder is al mooi, maar kan altijd nog beter. Ik wil me sterk maken voor voldoende woningen voor starters. Een prettige woonomgeving met voldoende faciliteiten in de dorpen en een veilig woonklimaat.

Noem iets bijzonders over jezelf dat wij nog niet van je weten

Wanneer er festivals in de omgeving zijn, ben ik vaak achter de bar te vinden als (vrijwillige) barman. Ik heb vroeger lang in de horeca gewerkt en vind het geweldig om dit zo nu en dan als hobby nog te doen.