Lokale economie.

Het midden- en kleinbedrijf is de banenmotor van de gemeenten.

Het midden- en kleinbedrijf is de banenmotor van de gemeenten. Als het goed gaat met de lokale ondernemers, dan gaat het goed met de gemeente.  

De gemeente stimuleert een gezonde lokale economie en meer banen door ondernemers de ruimte te geven en te zorgen voor minder regels. 

De gemeente geeft opdrachten zoveel mogelijk aan lokale ondernemers binnen de mogelijkheden van de wet.  

Ondernemers krijgen meer mogelijkheden om naar eigen inzicht te ondernemen. Zij kunnen zelf het beste beslissen wanneer hun winkel open of dicht gaat, ook op zon- en feestdagen. Het terrassen- en uitstallingsbeleid moet ruimte bieden aan ondernemers, waarbij we rekening houden met de doorstroming van het winkelend publiek en de uitstraling van het winkelgebied.  

Waar het kan, verlengen we vergunningen, Daarnaast streven we naar het zoveel mogelijk afschaffen van vergunningen en vervangen wij deze door algemene regels of een meldingsplicht.  

We voeren actief acquisitie als het gaat om het werven van nieuwe bedrijven in de Noordoostpolder. We zoeken hierbij gericht naar bedrijven die iets toevoegen aan de Noordoostpolder en de bestaande clusters versterken.