Werk en inkomen

Werk is van groot belang voor de inwoners en onze samenleving. Werk zorgt voor contact met andere mensen. Werk leidt tot zelfstandigheid en eigenwaarde. Wie werkt, investeert in zichzelf en draagt zijn steentje bij aan de toekomst van onze samenleving.


We willen dat zoveel mogelijk mensen aan het werk gaan. Wanneer de stap naar regulier werk nog te groot is, begeleiden we onze inwoners naar beschut werk en leerwerkplekken.

Het bedrijfsleven en het onderwijs werken nauw samen om te zorgen dat er voldoende passende banen zijn voor wie klaar is met zijn opleiding. 
Wanneer je van een uitkering naar een betaalde baan gaat, willen we dat je er qua inkomen op vooruit gaat. Regels die dit in de weg staan schaffen we af.


Om te zorgen dat werken meer gaat lonen, stellen we de grens voor inkomensregelingen op 100% van het sociaal minimum. De regelingen moeten zo worden ingericht dat werken aantrekkelijk wordt.


Als je een bijstandsuitkering ontvangt staat daar het volgende tegenover: een sollicitatieplicht, een tegenprestatie en het voldoende (leren) beheersen van de Nederlandse taal.