Veilige gemeente

We willen dat iedereen in de gemeente Noordoostpolder veilig kan wonen, verblijven, werken en ondernemen. Dat de gemeente niet allen veilig is, maar iedereen zich ook veilig voelt. Veiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Het is belangrijk dat politie, brandweer en ambulances 24 uur per dag beschikbaar zijn. De aanrijtijden in het buiten-gebied blijven een aandachtspunt.

De politie en boa’s zijn zichtbaar op straat. De kosten van handhaving en schade worden zoveel mogelijk verhaald op degenen die het veroorzaken

Omdat de politie en handhaving niet overal aanwezig kan zijn, is cameratoezicht een aanvaardbaar alternatief. Cameratoezicht kan de veiligheid en het veiligheidsgevoel vergroten.

We vinden het normaal dat je met je handen van andermans spullen afblijft. Geweld is helemaal uit den boze en we pakken dit hard aan. Zeker onze hulpverleners en anderen die zich voor de publieke zaak inzetten horen ongestoord hun werk te kunnen doen.

Overlast is een grote ergernis. De politie grijpt altijd in als mensen de regels overtreden of overlast veroorzaken.

In onze gemeente moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Daarom pakken we discriminatie en geweld op basis van afkomst, geslacht, geaardheid of op welke grond dan ook keihard aan.

Omdat mensen om verschillende redenen in crimineel gedrag vervallen, is het belangrijk dat de gemeente bij de aanpak van criminaliteit kiest voor de juiste balans tussen preventie en straffen.