Ruimte voor vertier

In de Noordoostpolder zorgen voor een aantrekkelijk aanbod van culturele voorzieningen en evenementen. In onze gemeente worden leuke evenementen georganiseerd en zijn er culturele voorzieningen voor alle leeftijd. Het cultureel erfgoed van de gemeente mag gezien worden.

We willen niet bezuinigen op cultuur maar zetten het geld zo effectief mogelijk in. Subsidies van culturele voorzieningen ondersteunen een aanbod van kunst en cultuur voor alle inwoners. Als voorwaarde voor subsidie verwachten we dat aanvragers ook zelf zorgdragen van de inkomsten en bijdragen aan een maatschappelijk doel. 

Het subsidiƫren van culturele evenementen is nooit van structurele aard. Voor de opstartfase van mogelijk een subsidie worden aangevraagd, maar voor de lange termijn is een sluitende exploitatiebegroting op eigen kracht altijd de inzet.

Cultuurvoorzieningen moeten goed gehuisvest zijn. Hierbij moet ook gekeken worden naar slimme combinaties van andere locaties, zoals bijvoorbeeld de nieuw te bouwen VO-campus.


Sporten moet voor iedereen toegankelijk zijn, dus ook voor onze inwoners met een beperking. Iedereen mag meedoen. We zorgen voor voldoende plekken om buiten te spelen en te sporten. Waar het kan, zetten we sportaccommodaties in voor meerdere doeleinden.